Mutluluk!..

Mutluluk sizin için nedir?

Mutluluk sizin için nedir?

Mutluluk sizin için yeni bir ilişki midir? Yoksa ayrılık mı?

Çok fazla para kazanmak mı? Yoksa ihtiyacın olan kadarını çalışıp kazanmak mı?

Küçük hediyeler mi? Yoksa gösterişli hediyeler mi?

Mutluluk sizin için kalp kazanmak mı? Yoksa her şeyi kendine saklamak mı?

Ya da her şeyin ötesinde başkalarının mutluluğundan mutlu olmak mı?

Benim için son yazdığım soru öğesi çok önemli. Başkalarının mutluluğundan keyif almak, haz duymak ve mutlu olmak çok güzel bir duygu. Bunu yaşamanızı, hissetmenizi mutlulukla tavsiye ederim.

Bazı insanlar vardır, arkadaşlarının hatta ailesinden birinin bile başarısından, mutluluğundan nefret eder. Onları mutlu görmek kendisinde kıskançlık krizleri oluşturur ve bu olayları tersine çevirip kendinde olan mutsuzluğu ve kini onlara da yansıtmak için her türlü pisliği yapar. Tanırız böyle insanları kendilerini hemen belli ederler. Eminim her insanın etrafında vardır böyle kindar insanlar… Buna asla anlama veremem mesela. NEDEN insan başkasının mutsuzluğundan başarısızlığından keyif alır ki?

Bazı insanlar vardır, ailesinin dışında tüm arkadaşlarının başarısından mutluluk duyar. Sanki o işi kendisi başarmış; sanki kendisi o kişinin konumuna gelmiş gibi mutluluk duyar. Hatta o kindar insanların kötü kalplilerin başarısından bile mutluluk duyar. İşte böyle insanların sayesinde, iyilik ve güzelliklerinin sayesinde mutluluk halen var. Ne kadar kötü bir dünyada yaşasak da, kötü bir döneme denk gelmiş olsak da, hayatın her sillesine rağmen mutlu olmayı başaran insanlar var.

Bakın polyannacılık oynayalım demiyorum. Ama mutsuzluk da yaymayalım. Mutluluk paylaştıkça çoğalır. İnsanların kalplerini kırmayalım. Hata her insan için geçerlidir. Yapılır, affedilir ve unutulur.

Masalların sonunda dendiği gibi; Sonsuza Kadar Mutlu Yaşayın!